Inspecties speeltoestellen

Inspectie van speeltoestellen

We vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan spelen, daarin is veiligheid één van de meest belangrijke aspecten. Maar hoe houdt u uw speeltoestellen veilig?

Laat uw speeltoestel inspecteren!

De medewerkers van Speeltotaal zijn gecertificeerd om uw speeltoestellen te inspecteren volgens de NEN-EN 1176 normen. Deze veiligheidsnormen zijn van toepassing op alle openbare speeltoestellen en verplichten dan ook een frequente inspectie inclusief rapporten door een gecertificeerd inspecteur. De reparaties die nodig zijn moeten daadwerkelijk uitgevoerd worden, binnen een verantwoorde tijdsduur.

Hoe gaat een inspectie in zijn werk?

Wanneer u een inspectie van uw speeltoestellen aanvraagt bij Speeltotaal, maken we uiteraard eerst een afspraak. We komen op de afgesproken datum ieder speeltoestel apart inspecteren. We controleren, op aanvraag, ook de valondergronden.
Per speeltoestel noteren en fotograferen we punten van aandacht. Deze verzamelen we later samen in een inspectie rapport, zodat we deze op een overzichtelijke manier aan u kunnen aanleveren. We adviseren u hierin over grote en kleinere herstelwerkzaamheden.

De herstelwerkzaamheden uit laten voeren?

Ook dan staan we voor u klaar! Het inspectierapport lichten we altijd toe. Dit doen we telefonisch, per mail of persoonlijk afhankelijk van uw voorkeur. Hierna beslist u als beheerder wat u wenst te doen met onze toelichting en adviezen. Mocht u wensen dat Speeltotaal ook direct onderhoudswerkzaamheden uitvoert, is dit mogelijk. Een inspectie kan dus volledig op maat en in samenspraak gedaan worden naar aanleiding van uw situatie. Het herstellen en/of vervangen van speeltoestellen doen we in samenwerking met De Bruine Speeltoestellen. 

Meer informatie?