Projecten

Activiteiten terrein, Gent, België

In het Vlaamse Gent mochten we, met stralend weer, een activiteiten terrein vol zetten met allerlei verschillende speeltoestellen en een groot aantal zwerfkeien ter decoratie. 

We plaatsten een Blauwe nestschommel en legden hieronder een schokabsorberende ondergrond in verband met de veiligheid. Een grote, op maat gemaakte hellingklimmer, een klimstam met touwleuning en een balanceerstamtraject met driedubbele evenwichtsbalk met gewapend touw. Allemaal van Robinia hout. Naast de schommel plaatsten we een Eikenhouten klimboom welke verankerd is in de grond. 

Een op maat gemaakte stammentrap, een huppelpalisade bestaande uit maar liefst 48 stappaaltjes en een steltenparcours met 17 verschillende Robinia houten palen maken het rijtje compleet!

GO! De Ster
Poperinge, België

We mochten op pad naar Basisschool De Ster in België! Hier breidde we het speelterrein uit met het unieke Mikado balanceertoestel, we plaatsten daarnaast 6 schuine stelten en 12 stappaaltjes! Alle speeltoestellen zijn gemaakt van het duurzame en mooie Robinia hout. 

Château camping
De Chiqy, Frankrijk

Begin juli maakten we een reis van ruim 1600 km naar het prachtige Tazilly in Frankrijk. Château camping De Chiqy, een 40 hectare grote camping, vroeg ons diverse Robinia houten speeltoestellen te plaatsen uit onze eigen productie. We maakten alle speeltoestellen op maat. Wat plaatsten we?
  • Een 4-persoons wipwap
  • Een duo schommel met schommelzitje en babyzitje
  • Een nestschommel
  • Een schommel met 2 rubberen zitjes
  • Een Robinia houten kabelbaan met geluidsarme staalkabel
  • Een duikelstang
  • Een looptouw
  • Een veertoestel in de vorm van een haas

De Triangel, Lievegem, België

We reisden af naar de gemeente Lievegem in België, net boven Gent! 

Dienstverleningscentrum De Triangel had Speeltotaal gevraagd om op maar liefst 8 verschillende locaties speeltoestellen te plaatsen. Dit ging voornamelijk om schommels van gepoedercoat staal met rubber schommelzitjes. Daarnaast hingen we in één schommel een Dreamliner schommelstoel gehangen en plaatsten we een therapieschommel. Op één locatie wilde De Triangel een carrousel voor rolstoelgebruikers, zodat ook zij kunnen genieten van de speeltuinen! Hiervoor kozen we het model San José, dat verkrijgbaar is bij onze partner De Bruine Speeltoestellen!

Camping Muralt, Scharendijke

Een enorm klimparcours was de wens van Camping Muralt in Scharendijke. Om te bespreken hoe dit er uit moest komen te zien, kwamen zij bij Speeltotaal langs. We maakten een schets van een bestaand speeltoestel, waar telkens kleine aanpassingen in gedaan werden. 

Het eindresultaat is een groot klim- en klauterparadijs met glijbanen, glijpalen, evenwichtsbalken, klimnetten, klimstenen en nog veel meer uitdagende speelmogelijkheden. 

Dit alles werd gemaakt van RVS in combinatie met Robinia hout. Dit is een duurzame en onderhoudsarme houtsoort waarvan iedere paal uniek is. Hierdoor krijgt de speeltuin op Camping Muralt een bijzondere uitstraling en gaat hij op in de natuur om het speeltoestel heen.

Basisschool de Takkenbosse, Numansdorp

Vanaf de schets tot aan de uitvoering! Met het team van Speeltotaal en De Bruine Speeltoestellen mochten we het schoolplein van Basisschool de Takkenbosse in Numansdorp volledig onder handen nemen. 

Naast een speeleiland met waterpomp, watergoten, kruiptunnel, een glijbaan en een Robinia houten trap, plaatsten we ook duikelrekken en schommels. 

Hier voegden we nog een mooie zithoek aan toe, met boombanken en daarboven een schaduwdoek van 5 bij bij meter. 

Omdat er veel kinderen op de fiets naar school komen, koos De Takkenbosse ervoor om een wilgennet te plaatsen. Zo wordt dit deel van het plein in stijl afgeschermd van het speel terrein. 

Allerlaatst werd het plein opgevrolijkt met groen. We plaatsten en boom, een rek met Klimop en verschillende kleinere planten.

Gemeente Veere

Op verschillende plaatsen in de Gemeente Veere werden wij gevraagd speeltoestellen te plaatsen. Zo werden er in het Vebenabos achter het strand bij Dishoek een duo balanceerbalk en een zestal zwerfkeien geplaatst. 
In Koudekerke voorzagen we het Meulpad van een Zeskant klimtoestel, kunstgras en een grondtalud met glijbaan en kruiptunnel. 

Ook in Serooskerke mochten we aan het werk. Hier breidden we een speeltuintje uit met onder andere een evenwichtspallisade, een zeskant Duikelrek en een op maat gemaakt Trampolinepad. Het evenwichtsparcours wat u op de foto ziet werd door onze mensen van Speeltotaal geplaatst in een andere speeltuin in Serooskerke, samen met een nieuwe schommel! De kinderen in Gemeente Veere kunnen zo weer extra genieten van het buitenspelen.

KPO De Blokwei, Roosendaal

Bij Basisschool de Blokwei in Roosendaal mochten we het schoolplein renoveren. Een project waarbij we 7 verschillende onderdelen aanpakten. 

Als eerste werd het huidige Robinia houten klimtoestel verplaatst om de speelplaats op de meest efficiënte manier in te delen. Waarna we een grondtalud maakten met daarin een kruiptunnel. Over het talud heen ligt een heuveltrap met platform gemaakt van Robinia hout en kleischelpjes, dat uitkomt bij de RVS glijbaan van 125 cm hoogteOok plaatsten we een Wilgenhut, Schaduwdoek met Robinia houten palen, een Pannakooi, een ruimtebesparend zeskantig Duikelrek én een pompstation!

Allerlaatst ontworpen en plaatsten we een tribune op maat met tribunebanken van Robinia en Billinga hout, kunstgras en betontegels.

pannakooi robinia hout speeltotaal
vierkant schaduwdoek de bruine speeltoestellen
schoolplein speeltoestellen

OBS de Pannebakker, Nieuwe-Tonge

Een mooi project waarbij we een groot deel van het schoolplein hebben aangepakt. Hierbij hebben we een RVS glijbaan met een Robinia houten trap geplaatst met daaronder een kruiptunnel. Dit speeltoestel hebben we netjes afgewerkt door de omheiningspalen met touw te plaatsen, beplanting aan te leggen en boomschors als ondergrond te plaatsen. Verder hebben we een Robinia houten balanceerparcours geplaatst en een Robinia speeltoren. Bij beide speeltoestellen is als ondergrond boomschors gebruikt wat een natuurlijke uitstraling aan het schoolplein geeft.

Robinia schakelschommel

Op deze locatie hebben wij een Robinia schakelschommel met nestschommel en 2 rubberen schommelzitjes met kettingen geplaatst. Om de kettingen zit een extra ‘huls’ om vingerbeknelling te voorkomen.

De schakelschommel maakt schommelen met meerdere personen tegelijk mogelijk en zorgt voor een leuke variatie.

Rolstoelschommel , Oldebroek

Wij hebben een mooie professionele rolstoelschommel mogen plaatsen in Oldebroek. Deze is gepoedercoat in de kleur antraciet. De rolstoelschommel is in beweging te brengen door aan een touw te trekken wat de schommelgebruiker zelf kan doen. De rolstoelschommel is verkrijgbaar in de kleur die u wenst.

Robinia klimtoestel Gdańsk, Middelbeers

Het zeskantige klimtoestel Gdansk hebben wij op een school in Middelbeers mogen plaatsen. Het speeltoestel heeft 6 verschillende uitdagende klim mogelijkheden en is daardoor erg veelzijdig. Zo is er bijvoorbeeld een kant met klimstenen en één met met een klimtouw. De Robinia houten palen geven het toestel een natuurlijke uitstraling.

Robinia Kruiptunnel Iris

De Robinia Kruiptunnel Iris is een uitdagend speeltoestel voor kinderen van jong tot oud. De kruiptunnel Iris is EN-1176 gekeurd wat betekent dat ze geplaatst mag worden op openbare speelplaatsen. De kinderen kunnen hier in ieder geval heerlijk spelen!

Basisschool De Meie, Zierikzee

De kinderen van basisschool de Meie in Zierikzee kunnen heerlijk spelen op het nieuwe speeltoestel. Op het schoolplein is een Robinia speeltoren en een Robinia duikelrek geplaatst. Bij beide toestellen hebben we kunstgras als ondergrond gelegd.

Ook zijn er Robinia stelten en stappaaltjes geplaatst waarbij we boomschors als ondergrond hebben gekozen. De omgeving werd later afgewerkt.

Om een sportief element toe te voegen aan het speelplein is er een Pannakooi geplaatst met 2 zwarte voetbaldoeltjes.

Robinia schommel

Een Robinia schommel is een unieke schommel met een natuurlijke uitstraling. Deze is verkrijgbaar voor de particuliere klanten om te plaatsen in de achtertuin, maar het speeltoestel is ook verkrijgbaar in de openbare variant, voor scholen, speeltuinen, campings en parken! De klant heeft gekozen voor een multikids ligschommel en een rubberen schommelzitje voor optimaal schommelplezier en toch een beetje afwisseling!

Robinia evenwichtsparcours

Het Robinia evenwichtsparcours dat wij mochten plaatsen bestaat uit allerlei verschillende soorten Robinia balanceertoestellen. Zo is er voor kinderen eindeloos speelplezier en genoeg uitdaging!

De ondergrond zal later aangelegd worden.

Kunststof buisglijbaan

Bij een bestaand speeltoestel mochten wij een maatwerk buisglijbaan leveren en plaatsen. Door de opvallende kleur is de glijbaan – en het speeltoestel – extra aantrekkelijk voor kinderen.

Rolstoelschommel Professioneel

Een tijd geleden hebben wij een mooie professionele rolstoelschommel mogen plaatsen in de kleur blauw met een rode bovenkant. Deze klant kan in ieder geval heerlijk schommelen!

OBS Ollie B. Bommel school

Op het schoolplein van OBS Ollie B.Bommel hebben wij de levering en plaatsing van verschillende Robinia speeltoestellen mogen uitvoeren. De Robinia speeltoestellen hebben een natuurlijke uitstraling. Als valdempende ondergrond hebben wij boomschors aangelegd, wat zorgt voor een mooi totaalplaatje.

Carrousel voor rolstoel Openbaar

In deze speeltuin hebben wij een carrousel mogen plaatsen die geschikt is voor een rolstoel. Ook zitten er bankjes in de draaimolen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Robinia schaduwnetten

Op de basischool in Den Bommel (Zuid-holland) hebben wij een mooi schaduwdoek met Robinia palen mogen plaatsen. De kinderen van deze basisschool kunnen heerlijk in de schaduw zitten op hun vernieuwde schoolplein!Wij hebben al op veel scholen een schaduwnet met Robinia palen mogen plaatsen, het is immers een belangrijk onderdeel van het schoolplein en ook nog eens naar eigen wens verkrijgbaar! Hieronder ziet u een aantal foto’s van schaduwnetten die wij eerder mochten plaatsen.

Spiraalglijbaan Spar,
Vakantiepark de Schatberg

Op vakantiepark de Schatberg in Sevenum hebben wij een mooie maatwerk spiraalglijbaan mogen plaatsen in de kleuren van het Spar supermarkt logo. Kinderen kunnen vanaf de supermarkt naar de speelgoedwinkel beneden glijden.

Montessorischool, Bilthoven

Op de Montessorischool in Bilthoven hebben wij een Robinia duikelrek zeskant geplaatst. Zo kunnen er meerdere kinderen tegelijk spelen!

OBS Roxenisse, Melissant

Het schoolplein van OBS Roxenisse in Mellissant is flink aangepakt! Op het schoolplein hebben wij een Robinia schommel met nestschommel geplaatst, die afgewerkt is met kunstgras als valdempende ondergrond. Daarnaast hebben we een 3-delige evenwichtsbalk geplaatst met daarbij stappaaltjes, beide gemaakt van Robinia hout. In het midden van het schoolplein is een zeskantig Robinia duikelrek geplaatst, die ook afgewerkt is met kunstgras. Met de vrijkomende tegels van het schoolplein hebben wij een mooie bank gemaakt.

Aan de zijkant van het schoolplein hebben wij Robinia palen geplaatst om zo het schoolplein te ‘scheiden’ van het fietsenhok. Wij zijn tevreden met het resultaat!

Jeroen Pit Huis, Amsterdam

Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam is een plek voor kinderen die langdurige tijd in het ziekenhuis hebben gelegen en waar de stap naar huis nog nét iets te groot is. Wij hebben de speeltuin en het verkeerspark mogen realiseren, een project waar we enorm trots op zijn!
We plaatsten 2 Robinia schommels waarvan één met een nestschommel en één met een babyschommeltje en een rubberen schommelzitje. Verder hebben we een Robinia speeltoren, een Robinia duikelrek en een carrousel geplaatst, zodat er voldoende speelmogelijkheden zijn voor iedereen! Later hebben we rondom alle speeltoestellen kunstgras aangelegd. 

De verkeerstuin is gemaakt van Tigermulch. Dit is een unieke valdempende ondergrond gemaakt van gerecyclede heftruckbanden. Ook hebben we verschillende ‘verkeersborden’ geplaatst en een speelhuisje aan de zijkant van de weg. De beplanting van de verkeerstuin is later aangelegd.

 

Spiraalglijbaan,
Camping de Strandloper

Op camping de Strandloper in Scharendijke hebben wij een maatwerk buisglijbaan mogen plaatsen tegen een bestaand speeltoestel.

Piramidenet Heist-op-den-Berg

Op basisschool ’t Wensbos in Heist-op-den-Berg in België hebben wij een piramidenet mogen plaatsen. Als valdempende ondergrond is er boomschors gebruikt wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het schoolplein.

SBO De Boemerang Apeldoorn

Op basisschool de Boemerang in Apeldoorn hebben we een aantal Robinia balanceertoestellen geplaatst. Dit is voor kinderen niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan de grove motoriek.

Camping Wondermolen, Molenschot

Op Camping Wondermolen in Molenschot hebben wij 2 mooie Robinia schommels mogen plaatsen. Campinggasten van verschillende leeftijden kunnen nu heerlijk schommelen!

Kinderopvang het Kinderpaleis, Oude-Tonge

De kinderen van kinderopvang het Kinderpaleis in Oude-Tonge kunnen heerlijk spelen! Bij de kinderopvang hebben we een Robinia speeltoren met glijbaan geplaatst, een Robinia speelheuvel met kruiptunnel en een wilgentunnel van wilgentakken. Ook hebben wij kunstgras aangelegd als valdempende ondergrond van de toestellen. Ook hebben wij een Robinia schaduwnet geplaatst boven een zandbak.

Camping 't Hop, Wijckel

Op Camping ’t Hop in Wijckel hebben wij maar liefst 10 speeltorens mogen plaatsen! Op elk ‘veld’ is een speeltoren geplaatst, zo kan iedereen heerlijk spelen!

Kindercentrum Poko Loko, Zuidbroek

In Zuidbroek hebben wij een houten speeltoren geplaatst samen met een houten schommel met nestschommel. De speeltoren bestaat uit 2 delen die met elkaar verbonden zijn door een loopbrug. Er is voldoende ruimte om met meerdere kinderen tegelijk te spelen. We wensen de kinderen van kindercentrum Poko Loko veel speelplezier toe!

Basisschool de Biekorf, Geertruidenberg

Op Basisschool de Biekorf in Geertruidenberg hebben wij een mooi speeltoestel geplaatst met onder andere een glijbaan.
De kinderen kunnen hier heerlijk spelen!

De Letter Asperges & Zo, Koewacht

Bij de Letter Asperges & Zo in Koewacht hebben wij de gehele speeltuin opnieuw aangelegd. Terwijl de ouders genieten van een terrasje, kunnen kinderen hier heerlijk spelen!
Wij hebben een dubbele houten speeltoren geplaatst, een Robinia schommel met nestschommel, een Robinia zeskantig speeltoestel, een Piramidenet en een wipwap. Genoeg speelplezier dus!
De ondergrond van de speeltuin is later aangelegd met boomschors.

Ecologisch Papeneiland, Ter Aar

Op dit unieke, ecologische Papeneiland in Ter Aar mochten wij verschillende speeltoestellen plaatsen. Om de natuurlijke uitstraling te behouden, is er gekozen voor speeltoestellen van Robinia hout. Op het Papeneiland hebben wij een Robinia schommel, Robinia duikelrek, Robinia wipwap, Robinia speeltoren en 2 Robinia veertoestellen geplaatst, wat samen één mooie en veelzijdige speeltuin vormt. Wij zijn trots op het resultaat.

Schoolplein, Ooltgensplaat

Op het schoolplein in Ooltgensplaat hebben wij een Robinia loopbrug geplaatst met aan één zijde Robinia traptreden en aan de andere zijde een RVS glijbaan. De kinderen van deze basisschool in Ooltgensplaat kunnen nu heerlijk spelen!

OBS de Meerpaal, Bruinisse

Op het schoolplein van OBS de Meerpaal in Bruinisse hebben we verschillende speeltoestellen geplaatst. We hebben een Robinia nestschommel geplaatst, een Robinia Roltwister balanceerbalk, een Robinia zeskantig klimrek en Robinia stappaaltjes. Daarnaast maakten we een ronde zithoek van Robinia paaltjes met daarin 3 houten bankjes. Ook hebben we een stuk kunstgras geplaatst met metalen voetbaldoeltjes zodat er voor iedereen iets te doen is. De andere speeltoestellen zijn ook afgewerkt met kunstgras als valdempende ondergrond.

Kortenmark, België

In deze speeltuin in Kortenmark hebben wij verschillende speeltoestellen geplaatst: 2 Robinia schommels, een Robinia glijbaan met kruiptunnel, een zeskantig klimtoestel en een houten speeltoren. Alle speeltoestellen bij elkaar vormen een mooi plaatje!

Behendigheidsparcours, Holten

In Holten hebben wij een mooi, uitdagend behendigheidsparcours mogen plaatsen. Er is gebruik gemaakt van Robinia hout wat helemaal in de omgeving past! Het parcours is uitgerust met een zestal verschillende speel onderdelen. Een uitdagend evenwichtsparcours dus, met veel variatie.

Lanaken, België

In Lanaken hebben we een mooi speelveld gecreëerd. We hebben een Robinia evenwichtsparcours geplaatst, een Robinia tunnel, schommel, wipwap en een kleurrijk zitbankje. De speeltoestellen zijn gekeurd volgens de openbare normen en klaar voor gebruik!

Heerhugowaard

We produceren, installeren en inspecteren niet alleen op schoolpleinen en speeltuinen, maar ook voor speeltoestellen in de achtertuin denken we graag met je mee! In deze achtertuin in Heerhugowaard hebben we een schommel en duikelrek mogen plaatsen. Zo is er een leuke speelplaats gecreëerd zonder dat het te veel ruimte inneemt.

Trampolinepark - Sluiskil

In Sluiskil hebben we dit trampolinepark met maar liefst 4 trampolines mogen plaatsen. Het trampolinepark is extra veilig door het veiligheidsnet rondom en staat garant voor uren speelplezier!

Opheusden

In Opheusden hebben we een mooie speeltrein en speelboom mogen plaatsen. Beide toestellen hebben een natuurlijke uitstraling en passen in de omgeving. Van resterende tegels hebben wij een ruime zitbank gemaakt.

Marina Stellendam

Bij de jachthaven Marina in Stellendam hebben wij diverse speeltoestellen mogen plaatsen. Een dubbele Robinia schakelschommel en een piramidenet waarin het Robinia hout weer terugkomt. Beide toestellen hebben een natuurlijke uitstraling en passen helemaal in het plaatje. We wensen de kinderen veel speelplezier toe!

SBSO Groenlaar, Rumst

Op SBSO Groenlaar hebben wij een mooie, robuuste schommel met rubberen tegels mogen plaatsen. Aan de schommel zijn 2 schommelzitjes en een nestschommel bevestigd.